Ei doar se grăbesc

93a54baa9e074405cd9af21efe502fc8Am carnet de șoferi de doar 3 luni. Dar ei doar se grăbesc. Vreau să ajung acasă, în liniște. Vreau să știu zilnic că ajung în siguranță să văd din nou privirile celor pe care îi iubesc. Vreau să știu că cele mai dragi ființe din viața mea sunt în viață și nu trebuie să îmi fac mii de filme în minte atunci când cineva nu răspunde la telefon. Oamenii se grăbesc. Fug dupa vise, fug după timp, dar timpul nu fuge de ei. Ei se grăbesc. Se grăbesc să ajungă la destinație, dar nu se grăbesc să și ajungă sănătoși. Sunt nevoită să conduc zilnic, sau aproape zi de zi. Oameni frustrați, nervoși, grăbiți și parcă fără destinație cunoscută de toți. Chiar dacă semaforul e roșu, se angajează în depășiri periculoase, doar doar să fie primii. Pentru o fracțiune de secundă. Ei uită să mai fie oameni. Uită că și ei au familii, copii, că tabla e în final doar tablă. Acul roșu al vitezometrului se ridică rapid, e deja târziu, se află în întârziere. Într-adevăr, e deja prea târziu să mai poți face ceva. Adrenalina crește, muzica e dată la maxim, scopul eliberării de stres, supărare, nervi zici că e îndeplinit cu succes. Semaforul e roșu, viteza e cu mult depășită. Banda e continuă. E seară, strada liberă, ce se poate întâmpla? Doar ai ani de experiență, iar mașina ți-o cunoști ca în palmă. Nu se vede nici o lumină, nu vine nimeni. Cine să circule la ora asta pe acolo? Treci peste o linie continuă, nu e nimeni să te vadă. Și brusc, ajungi să treci și peste ideea de a-ți continua viața.

Școlile de șoferi sunt severe, iar examenele de asemenea. Ajungi să semnalizezi și dacă depășești o gaură mică în asfalt pe o stradă complet goală. Dar, după ce iei carnetul, regulile sunt pentru cei mai fraieri, cei care din cauza ta, pot rămâne fără viață.

La Iași s-a produs în după-amiaza de ieri un accident cumplit, care m-a lăsat fără cuvinte. Cu câteva minute înainte, eu trecusem pe acolo. Alege siguranța și viața! Tu sau cineva drag poate fi în aceeași situație. Condoleanțe și putere familiei B.!

tumblr_nbtbxlpbiu1tzytzio1_500

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s