Sau încă nu ai reușit să treci peste trecut?

just-be-yourself-artwork-500x500Citisem undeva, pe internet, că în viață, poți întâlni bărbați care, la un moment dat, te vor face să nu-l mai vrei nici pe el, dar nici pe altul vreodată. Cel puțin pentru o perioadă de timp. Bărbați care, printr-o magie din iubire, fac să ți se „acrească” de tot, cum zicem noi românii. Sunt unii minunați, calmi, răbdători, iubitori, alții ca furtunile acelea de vară, acum e soare, acum tună, acum e curcubeu, unii nebuni de-a dreptul și alții pe care nu prea îi poți defini (bineînțeles, multe alte categorii și subcategorii, realizate de fiecare în parte, conform experiențelor proprii). Genul ăla care te iau de bună, de cea mai cea la toate, de te fac să te simți o adevărată binecuvântare pe pământ și zici că ți-a pus Dumnezeu mâna-n cap. Măcar în cazul femeilor, știi una și bună. Ori e nebună, ori e nebună. Dozajul diferă la toate. Plus inteligența și frumusețea (și multe altele, detalii).

Și toate roz, bune, până în punctul culminant, care devine și deznodământ undeva acolo în sinea ta, când într-o discuție, într-un moment, nu mai ești de acord cu el. Firesc, ai experiențe diferite, valori, informații sau idei distincte. Nu mai ești atât de grozavă, capabilă. Tu trebuie să înveți să asculți și pe altul, trebuie să îți spui părerea pe alt ton, cu alte mimici, fără grimase, so far and so on. Dar cum rămâne cu chestia aia „Ești cea mai minunată, cea mai genială, cea mai deșteaptă.”? Parcă suna cam așa. Și nici nu știi ce să faci. Vezi în fața ta un om deranjat, poate furios, agitat, care se simte pentru un moment total neînsemnat și totodată, revoltat. Cum o dai, nu ieși bine. Te superi. Dar de ce te-ai supărat? Tot tu te superi draga mea? Plângi. De ce plângi? Pari smiorcăită. Îți menții părerea, că doar na, bărbații vor femei cu încredere în ele. Ești prea încăpățânată, imatură! Și iar lista cu trebuie îți este recitită ca o poveste frumoasă de dragoste înainte de culcare.

169941-you-are-strong-enough-to-make-it-through-i-believe-in-youAcest moment trece, iar tu deja îți pui o frână, un nod în gât de a mai zice ceva atunci când simți nevoia să îți împărtășești o părere. Ce să mai vorbim de sentimente și trăiri? Tu draga mea ai așa ceva? Și cam așa, ajung relațiile de orice fel pe minus. Oamenii ajung să nu mai fie ei. Ajung să își piardă vise, valori, felul de a fi, motivația, succesul și multe altele. Vine un moment din când în când, în care tragi linie cu tine și vezi că ești cam pe minus cu toate, în special cu sufletul. Și-i spui frumos, într-o seară: „Măcar sunt împăcată sufletește că ai avut toată libertatea din lume, reală.” și ți se răspunde ție, pierzătoarei de trecut „Acum faci concurență?”. Întrebare adresată ție, celei care ieșeai cu prietenii la suc cu scandal mereu, cândva, întotdeauna la momentul nepotrivit. „Sau încă nu ai reușit să treci peste trecut?”. Ei cum vine asta? Ești întrebată, draga mea, dacă încă nu ai reușit să treci peste scandalurile și reproșurile acelea, care, cândva, te-au făcut să te pierzi. Și îți vine să urli la propria ta persoană și să-ți zici „Da’ fraieră mai ești!”. Mereu dorința, nevoia firească de a ieși la cafea cu altcineva era la momentul prost ales, mereu erau alte priorități, mereu era câte un motiv. Deja devenea o obișnuință, dar nu plăcerea de după scandal, ci „plăcerea” de a avea aceleași discuții înainte și după o „gafă” ca aceasta. Revii la acea „acrire”, de data asta mai calmă, mai cu plictiseală, mai cu capul plecat. Și de relație și de prieteni și de tot.

Încă nu ai reușit să treci peste trecut? Dar trecutul cum a reușit să treacă peste tine? Cu ce anume? Cu frici, limite, neîncredere, dezorientare, cu „mai bine pune-ți pumnul automat singură în gură” mood on și tot felul de „chestii” pe care mai bine le păstrezi pentru tine, decât să le împărtășești. Zile de genul adunate, nici nu trebuie să fie prea multe și parcă nu mai vrei să dăruiești nici o parte din tine, din adevărata tu. Te simți de parcă te chinui să te pui deoparte, să încerci să mai păstrezi ce rămâne din tine pentru propriul tău suflet. „Dar de ce faci așa și nu altfel? Tu trebuie să te maturizezi. Tu trebuie să înveți să asculți, să comunici.” Dar în același timp, draga mea, trebuie să fii frumoasă, îngrijită, veselă, iubitoare, optimistă și mai ales FERICITĂ. Însă se întâmplă ca în filmele cu Jean-Claude Van Damme, când ești bine, se găsește ceva să ți se strice procesul de bucurie și ascensiune. Pac piedică și buf cazi în nas. Adună-te copilă dragă! Și ia-o de la capăt. Adună-ți lacrimile de pe jos, nu sunt perle ca în basme, visele, sentimentele și gândurile împrăștiate și reîncepe să construiești puzzle-ul cu cele mai multe piese din lume. Dar stai! Încă nu ai reușit să treci peste trecut? Atunci am mai găsit ceva ce trebuie să faci: SĂ CREZI ÎN TINE!

Multe dintre femeile din ziua de azi își pierd valorile, personalitatea din cauza unor prezențe fabuloase, care, fac din trandafir, garoafă, pe motiv că nu le înțeleg. Și asta e un fel de situație sătească (de genul „Marie, te-am bătut că m-ai supărat. Da’ m-ai supărat tare, nu zău! Tu trebuie să înveți să mă asculți. Dar să știi că te-am bătut că îmi ești dragă, din dragoste. Te iubesc, Marie!”) în varianta mai domestică, doar verbală. În final tot bătaie iese, dar bătaie de joc, față de un om care a ajuns ce a ajuns prin luptă și muncă, până a te întâlni.

Astăzi spunem NU violențelor fizice, psihice și verbale de orice fel! 🙂

Acest articol conține doze medii de ironie (femeile pot și mai mult de atât). A a se trata ca atare!

P.S. Ştiu că situaţia se poate aplica înzecit şi la adresa bărbaţilor, dar mai sus, e doar o poveste de viaţă.

dont-change-so-people-will-like-you

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s