Despre mine…

Am doar 18 aniii, am doar 18 aaaaani!

Treci pe lângă o oglindă, pe gânduri, cu privirea pierdută, cu mintea acolo, cu sufletul dincolo, cu trupul prin altă parte. Cu amintirea lui, cu nasul mamei, cu ochii tatălui, cu povețele bunicilor, cu zâmbetul dăruit de el cândva, demult. Cine ești și ce vrei de la viață? Știi doar că vrei bine, că sub toate carcasele, vrei puritate, fericire, iubire, tuturor. Părul îți zboară în toate direcțiile, iar chipul obosit îți ascunde tristețea și dezorientarea. Minte sau suflet? Aici sau acolo? E ca și cum ai pune o femeie să aleagă între două rujuri roșii. La fel, dar evident, le va vrea pe amândouă. Și le va obține pe amândouă, chiar dacă nu le va folosi. Oamenii sunt frumoși. Sunt unici, sunt pasionați, fiecare de plăcerile proprii. Azi e frig, mâine e cald. Azi e soare, dar tu vezi nori. Mâine sunt nori, dar ți-ai dori atât de mult să iasă soarele. Un copil aleargă, râde cu așa o poftă! Fuge după porumbei și țipă fără frică. Și are vise mari, cândva va mângâia unul și va face o căsuță pentru toți, nimeni nu va mai fi rănit. Nici măcar sufletele lor! Și ce frumos zâmbește! E atât de frumos să visezi, să mergi chiar pe urmele viselor tale. Fiecare secundă, e un pas. Acum îl faci la stânga, e o alegere, dar cum ar fi fost dacă ai fi ales să îl faci la dreapta? Niciodată nu vei ști, ai ales deja. Cum e să mergi după vise? Și nu după oameni. Oamenii vin, pleacă… Dar cum e să ai un om drept vis? Cum e să trăiești cu asta? Încotro o apuci? La stânga… sau la dreapta? Dar cum e să îți visezi visul? Simți bucurie și tristețe, dulce și amar? Aici sau acolo? Ai bani, nu vrei bani, ei nu contează. Nu ai bani, e singura problemă exitențială a vieții tale, altfel totul ar fi perfect. Alergi și râzi, iar deodată se înnorează, papucii ți se rup, iar geaca se destramă. Dar ție îți plac, sunt ale tale, alergi și râzi cu ele. Alergi după vise. Și cineva vine, vrea să ți le schimbe. Îi place cum ești, și cu ele rupte, și fără ele, și cu altele. Dar oricum ar fi, să nu fii cum ești. Cum vrei să fii. Ei bine, acum… aici sau acolo? Ce vezi în oglindă? Dacă acel copil din tine ar fi în fața ta, ar fi mândru de tine? Ar plânge? Sau te-ar îmbrățișa de milă? Vei descoperi totul aici pe blog, pe parcurs.

Astfel îți spun ție, cel care îmi citești blog-ul, câte ceva despre mine. Citești blog-ul unei fete din Iași, care își asumă responsabilitatea pentru tot ceea ce a scris și ceea ce va scrie în cele ce urmează, fiindu-ți împărtășite părerile/sentimentele proprii. Țin să îți mulțumesc și ție pentru “prezența” în viața mea și să te rog să nu iei în serios tot ceea ce citești, unele idei putând fi scrise conform unor stări de moment, uneori de plictiseală, alteori de fericire sau tristețe, încântare sau dezamăgire.

Zâmbește, visează, trăiește, crede, iubește! Give life a meaning!

Ștefana Vasilache
02.02.2017

©All rights reserved

0d5bd98218e8b0926fba4ced96fab97d

 

Anunțuri

6 gânduri despre “Despre mine…

  1. Îmi cer scuze, Onu. Nu credeam că va provoca supărare, iar ceea mi-ai scris atunci, nu m-a deranjat, dar nici nu mă caracterizează ceea ce ai spus şi nici nu am crezut la acel moment că are prea mare legătură cu ceea ce aveam eu în minte, cu ceea ce voiam să exprim de fapt. 🙂 O zi frumoasă să ai şi dacă aşa va fi, cu mare drag!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s